Hoe verzorg je een calla plant?

De ultieme calla

De calla’s die BB Plant produceert hebben een hoogte van zo’n 40cm tot 50cm. Naar onze mening is een calla op zijn mooist wanneer deze niet te lang is, maar vooral compact, vol, van zware kwaliteit en met bloemen boven het gewas.

Binnen en buiten

De calla kan zowel binnen als buiten geplaatst worden. Weer een reden waarom de calla zo’n fijne veelzijdige plant is! Hou alleen wel rekening met waar je de plant neerzet. Vermijd volle zon en de grootste vijand, verwarmingen!

Verzorging van een calla

Water

Een à twee keer per week water geven zou de zantedeschia tevreden mee moeten zijn, hou het echter in de gaten. Is de aarde helemaal droog? Geef wat extra. Wanneer je teveel water geeft zal je merken dat de plant kan gaan ‘tranen’; er komen druppels water uit het blad. Dit heet guttatie.

De aarde mag vochtig zijn, maar zorg ervoor dat de wortels niet in een badje water staan; de kans op rotting is dan groot.

Phoenix-plant

Is de zantedeschia uitgebloeid? Snij de stelen af bij de knol en plant ze in het voorjaar opnieuw. De zantedeschia heeft namelijk meerdere levens; je zal zien dat ze gewoon nog een keer gaan bloeien!